MeMento: Mechanikai Mentorprogram

Aktuális információk (2020/2021/I.)

Előzetes programterv (2020/2021/I.)


Mentorok

MeMento: Mechanikai Mentorprogram

Célunk...

... egy olyan mentorrendszer létrehozása a BSc specializációink (gépészeti fejlesztő és gépészeti modellezés) hallgatói számára, amely a tantárgyi követelmények mellett segíti a szakmai fejlődésüket és a specializációnkon résztvevők közötti közösségteremtést.

MatLab kezdőknek

A kurzus során bemutatjuk a Matlab szoftver használatának alapjait, mellyel könnyen végezhettek numerikus számításokat és készíthettek szimulációkat szakdolgozathoz vagy TDK munkához.

A kurzus helyszíne: Online, MS Teams
A kurzus időpontja: október 2. 14:30

Jelenleg biztosított minden egyetemi polgár számára legális licensz, így egyetemi hálózatról és otthonról is csak ezt használjátok! A telepítéshez a MathWorks oldalán hozzatok létre egy MathWorks felhasználót a @edu.bme.hu e-mail címetekkel, majd töltsétek le a legújabb MatLab verziót! A telepítést követően a szoftver aktiválása a MathWorks felhasználónév és jelszó megadásával történik.
A kurzushoz tartozó anyagokat hamarosan közzétesszük itt az oldalon.

Várunk Titeket!

LateX kezdőknek és haladóknak

A kurzus során bemutatjuk a LaTeX dokumentumszerkesztőt, amiben egyszerűen és gyorsan lehet szépen formázott dokumentumokat készíteni, amely különösen hasznos eszköz házi feladatok, TDK-k, diplomák elkészítése során.

A kurzus helyszíne: Online, MS Teams
A kurzus időpontja: szeptember 18. 14:30

A kurzus előtt telepítsétek a LaTeX-hez szükséges szoftvereket. A kurzushoz tartozó anyagokat közzétettük itt az oldalon.

Várunk Titeket!

Overleaf regisztráció

LaTeX kurzus fájljai

Meghívó

Szeretettel meghívjuk tanszékünk új specializációs hallgatóit a Memento – Mechanikai Mentorprogram első, „Ice Breaker” eseményére 2020. szeptember 9-én 18:00-kor. A járványügyi helyzetre való tekintettel az eseményt szabadtéren tartjuk meg, a Sóhajok Hídjától jobbra található füves területen. Felhívjuk figyelmeteket, hogy az Egyetem területén a szabadtéri rendezvényeken is kötelező a maszk viselése. Megjelenésetekre feltétlen számítunk!

A kurzus helyszíne: Sóhajok Hídjától jobbra található füves terület
A kurzus időpontja: 2020. szeptember 9. 18:00

Várunk Titeket!

Meghívó letöltése

Előzetes Programterv 2020-2021 I. félév

Előzetes programterv letöltése

Mentorok

Bodor Bálint
balint.bodor@mm.bme.hu

Horváth Hanna Zsófia
hanna.horvath@mm.bme.hu

Molnár Csenge Andrea
csenge.molnar@mm.bme.hu

Szaksz Bence Máte
szaksz@mm.bme.hu

Archívum

2019/2020-es tanév
2018/2019-es tanév
2017/2018-as tanév