KEZDÕLAP ÖNÉLETRAJZ PUBLIKÁCIÓK KUTATÁS OKTATÁS ELÉRHETÕSÉG LINKEK
Motorozás

Hat évesen kezdtem motorozni. Nővéremmel BMX-re vágytunk, de akkoriban olcsóbb volt egy új motor, mint egy menő bicikli. Ezért inkább azt kaptunk. Ennek tudható be, hogy mind a mai napig utálok kerékpározni. Szóval első motorom egy MINI Riga volt. Aztán jöttek sorban a motorok, Simson, ETZ. Kis szünet következett, majd újra motorra vágytam. Nem akartam egyből túl nagy motorra szállni, ezért Suzuki GS500-at vettem. Egy év után végül sikerült megvennem álmaim motorját egy YAMAHA BT 1100 Bulldog-ot. Aki nem ismerné ez egy gyönyörű V2-es, kifejezetten szelíd jószág. Viszont elvisz mindenhová!

Toronyóra javítás

Sokan nem tudják még a BME-s hallgatók és dolgozók közül sem, hogy a BME Központi Könyvtár függőleges irányban egy toronyórával végződik. Az óra már egyetemista koromban sem járt. Azóta a könyvtár átesett egy felújításon, amellyel újra méltó állapotba került, de a toronyóra felújítására már elfogyott az erőforrás.

2007 telén a Műszaki Mechanikai Tanszék doktoranduszaiban felötlött, hogy társadalmi munka keretében saját szabadidejükben felújítanák az óraszerkezetet. A könyvtár vezetősége nagy örömmel fogadta a felajánlást. 2007. február 2-án kezdetét vette a rekonstrukció. Temérdek időt és energiát felemésztett a munka, amely során az óraszerkezet részegységei egymás után érték el új állapotukat. Sorban a takarítással, hajtáslánc elemeinek felújításával, az összes kötőelem valamint az ingarórát védő doboz cseréjével, a számlapok és mutatók festésével és a torony kivilágítás javításával nyerte el újra működőképes állapotát az óra.

A toronyóra végül 2007. június 14-én 18 óra 40 perckor, több mint 4 hónapos munka után újra számolni kezdte a múló időt! Azóta hibamentesen jár, bár néhanap nem árt beállítani rajta a pontosidőt, mely feladatot azóta is a tanszék doktoranduszai végzik. Ha arra jártok nézzetek fel az órára!